MinisterJ. Mihál je s rekonštrukciou DD sv. Nikolaja spokojný

26.06.2011 Medzilaborce

Medzilaborce 25. júna (TASR) – Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Jozef Mihál skontroloval dnes počas návštevy Medzilaboriec aj zrekonštruovaný Detský domov (DD) sv. Nikolaja. Hovorkyňa ministerstva Slavomíra Selešová informovala, že s výsledkom práce, na ktorú sa použili prostriedky z eurofondov, bol minister spokojný.
„Tento detský domov navštívil ešte počas Vianoc a sľúbil, že sa sem vráti. Táto návšteva bola aj o tom, aby sa pán minister presvedčil o tom, ako detský domov využil dotáciu z eurofondov vo výške takmer jedného milióna eur,“ doplnila Selešová. Mihál mohol vidieť zrekonštruovanú fasádu budovy, nové okná, vybudované kuchynky a ubytovanie pre príbuzných alebo návštevy detí.
„Okrem toho dobudovali aj novú počítačovú miestnosť a nové multifunkčné ihrisko, tieto prostriedky boli vynaložené veľmi príjemným spôsobom,“ konštatovala Selešová. Financie podľa nej prišli do DD sv. Nikolaja predovšetkým vďaka ministrovi pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Zsolta Simona. „Išlo o prostriedky z operačného programu, ktoré má pod palcom ministerstvo pôdohospodárstva,“ doplnila hovorkyňa. Na rekonštrukciu domova tak mohli dohromady použiť 998.000 eur.
Minister Mihál okrem tejto kontroly absolvoval aj slávnostné otvorenie Festivalu kultúry a športu v Medzilaborciach. Okrem Medzilaboriec navštívil v piatok (24.6.) aj ďalšie východoslovenské mestá, a to povodňami postihnutý Podolínec, Starú Ľubovňu i obec Jakubany. Bol si tiež pozrieť Ľubovniansky hrad a neskôr sa presunul na hrad Veľký Šariš, kde mal spoločný program s ministrom kultúry Danielom Krajcerom. Obaja konštatovali, že spoločný projekt obnovy hradov je správnou cestou ako zachovať kultúrne pamiatky a zároveň ponúknuť prácu ľuďom v regióne s vysokou nezamestnanosťou.
 

Vyberte región